Nellieke Groeneveld, de drijvende kracht achter Ruth’s Shelter, ontving onlangs voor haar stichting een cheque van Jouw Marktkraam Ouddorp t.w.v. 500 euro. De cheque werd uitgereikt door Peter Grinwis, commercieel manager van deze unieke winkel in Ouddorp en kwam voort uit het duurzaamheidsproject wat onlangs gestart is in samenwerking met Albert Heijn Ouddorp.

‘Voor Jouw Marktkraam speelt met name de trend van duurzaamheid een grote rol. We zien dat mensen steeds bewuster worden van de zogenaamde verspillingsmaatschappij en kiezen ervoor om vaker tweedehands te kopen. In het voorjaar ontstond het idee om een project te starten om verspilling van voedsel tegen te gaan. In samenwerking met de Ouddorpse Albert Heijn-vestiging wordt nu ook ‘brood van gisteren’ tegen een aantrekkelijk prijs verkocht in de Jouw Marktkraam vestiging in Ouddorp. Goed voor het milieu en de portemonnee. En het past prima in de duurzaamheidsgedachten van Jouw Marktkraam. De opbrengst besteden we graag aan voedsel-gerelateerde projecten’, aldus Peter Grinwis.

Cheque
Nellieke Groeneveld (bekend van Hartje Holland en het Theehuijs) was zichtbaar blij met de cheque. Nadat ze in Kenia was geweest heeft ze daar een voedselproject opgestart voor kinderen. Om dat structureel vorm te geven richtte ze daarvoor een stichting op. Inmiddels krijgen vanuit de bijeengebrachte gelden voor Ruth Shelter, 60 kinderen twee keer per dag een goede maaltijd en gaan 20 kinderen naar school. Graag wil ze het project uitbreiden. Onlangs werd de website gelanceerd en krijgt de jonge stichting ook aandacht op Facebook.

Stichting
Stichting Ruth’s Shelter is een ontmoetingscentrum in Ukunda, Kenia, waar kinderen die op straat hun leven doelloos en zonder eten doorbrengen, maaltijden en een betere dagbesteding krijgen. ‘Als Stichting Ruth’s Shelter hebben we in Kenia personeel in dienst. Deze personeelsleden zijn vooral mensen die geen werk hebben en hun gezin daardoor niet kunnen onderhouden. Door ze werk te geven, voorzien wij hen van inkomen waardoor zij hun gezin kunnen onderhouden en hun kinderen te eten kunnen geven’, zegt de initiator Nellieke.

“Geeft gij hun te eten”